جادوی کیک پزی خانگی: ۱۹ نکته الزامی از نی نی سایت
آشپزی خانگی، مخصوصا پخت کیک، همیشه برای من لذتبخش بوده. از عطر دلانگیز کیک در خانه گرفته تا حس رضایتی که بعد از یک برش کیک خانگی به آدم دست میده، همه و همه بینظیرن. مدتی بود که دنبال یه سری نکات تکمیلی برای بهتر شدن کیکهام بودم و اتفاقی توی نی نی سایت به یه سری تجربیات خیلی خوب برخوردم. تصمیم گرفتم این تجربیات رو با شما هم به اشتراک بذارم.

همیشه سعی کنید دستور پخت رو دقیق دنبال کنید و از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. با کمی تمرین و تجربه، می تونید کیک های خوشمزه ای توی خونه بپزید.
19 نکته طلایی کیک پزی خانگی از زبان نی نی سایتی ها
1. رمز پف کیک، تخم مرغ هم دمای محیط!
خیلی از نی نی سایتی ها تاکید داشتن که برای پف عالی کیک، تخم مرغ ها حتما باید هم دمای محیط باشن. اینطوری بهتر هواگیری میشن و کیک حسابی پف میکنه. بعضی ها میگفتن نیم ساعت قبل از یخچال بیرون بیارید کافیه، بعضی ها هم میگفتن یه کم توی آب ولرم بذارید تا زودتر به دمای محیط برسه. خلاصه که تخم مرغ سرد، پف کیک رو می خوابونه!یکی از کاربرا حتی گفته بود تخم مرغ ها رو بشکنید توی یه ظرف و بذارید توی ظرف آب گرم، خیلی زود هم دما میشه. به نظر میاد این نکته واقعا کلیدیه!تخم مرغ های سرد دشمن پف کیک هستند. فراموشش نکنید!
2. آرد رو حتما الک کنید!
خیلی از کاربرا میگفتن دو سه بار الک کردن آرد، تاثیر خیلی زیادی توی کیفیت کیک داره. یه نی نی سایتی میگفت حتی برای کیک های شیفون، آرد رو 5 بار الک میکنه!الک کردن آرد به هواگیری آرد کمک میکنه و باعث میشه کیک شما نرم و لطیف بشه. این یه قانون نانوشته توی کیک پزیه!آرد الک شده معجزه میکنه!به این نکته ساده ولی مهم توجه ویژه داشته باشید.
3. بکینگ پودر تازه استفاده کنید!
بکینگ پودر تاریخ مصرف گذشته، دیگه کارایی نداره و کیک رو پف نمیده. حتما قبل از استفاده، تاریخ انقضای بکینگ پودر رو چک کنید. یه راه برای تست بکینگ پودر هم اینه که یه قاشق چایخوری از اون رو توی نصف لیوان آب جوش بریزید. اگه جوشید یعنی سالمه. بکینگ پودر فاسد میتونه زحمات شما رو هدر بده. تازه بودنش رو جدی بگیرید!این یه نکته خیلی مهمه که خیلی ها بهش توجه نمیکنن!توی دردسر نیفتید و بکینگ پودر کهنه استفاده نکنید!
4. روغن مایع، کیک رو نرم میکنه!
به جای روغن جامد، از روغن مایع استفاده کنید تا کیک نرم تر و لطیف تری داشته باشید. روغن جامد بافت کیک رو سنگین میکنه. روغن مایع باعث میشه کیک راحت تر پف کنه و بافت یکدست تری داشته باشه. همیشه روغن مایع رو جایگزین روغن جامد کنید. تفاوتش رو حتما حس میکنید!کیک لطیف تر، ارزشش رو داره!با این جایگزینی ساده، کیکتون رو بهتر کنید.
5. شیر یا ماست، کیک رو مرطوب نگه میداره!
اضافه کردن شیر یا ماست به خمیر کیک، باعث میشه کیک رطوبت بیشتری داشته باشه و بعد از پخت خشک نشه. ماست چکیده هم گزینه خوبیه، فقط حواستون باشه خیلی سفت نباشه. شیر یا ماست، کیک رو نرم و خوشمزه تر میکنه. این یه راز کوچیکه برای داشتن کیک همیشه تازه!از این به بعد حتما امتحانش کنید!کیک خشک، دیگه طرفدار نداره!با شیر یا ماست، رطوبتش رو حفظ کنید.
6. از قالب مناسب استفاده کنید!
اندازه و جنس قالب، توی پخت کیک خیلی مهمه. قالب های خیلی بزرگ باعث میشن کیک وسطش خام بمونه و قالب های خیلی کوچیک باعث میشن کیک سر ریز بشه. قالب های آلومینیومی، حرارت رو به طور یکنواخت پخش میکنن و برای پخت کیک مناسب ترن. قبل از ریختن خمیر کیک، قالب رو چرب کنید و آرد بپاشید تا کیک به راحتی از قالب جدا بشه. قالب سیلیکونی هم خوبه، اما باید مراقب باشید نسوزه. انتخاب قالب مناسب، نیمی از راهه!قالب نامناسب، همه زحمتاتون رو به باد میده!دقت کنید، قالب مناسب رو انتخاب کنید.
7. فر رو از قبل گرم کنید!
قبل از اینکه کیک رو توی فر بذارید، حتما فر رو از قبل گرم کنید. دمای مناسب برای پخت کیک معمولا بین 170 تا 180 درجه سانتیگراده. اگه فر به اندازه کافی گرم نباشه، کیک به خوبی پف نمیکنه. گرم کردن فر، یه قانون اساسیه توی کیک پزی!فر سرد، کیک رو خراب میکنه!فر رو از قبل گرم کنید، ضرر نمیکنید!این یه اشتباه رایجه که خیلی ها انجام میدن!قبل از هر کاری، فر رو روشن کنید.
8. دمای فر رو تنظیم کنید!
دمای فر باید متناسب با نوع کیک باشه. اگه دمای فر خیلی بالا باشه، کیک زود میسوزه و داخلش خام میمونه. اگه دمای فر خیلی پایین باشه، کیک خوب پف نمیکنه. از یه دماسنج فر استفاده کنید تا دمای دقیق فر رو بدونید. با دمای فر بازی نکنید!دمای مناسب، کلید یه کیک خوش پخته!دماسنج فر، بهترین دوست شماست!این نکته رو جدی بگیرید!با تنظیم درست دما، یه کیک عالی بپزید.
9. در فر رو باز نکنید!
در طول پخت کیک، از باز کردن در فر خودداری کنید. باز کردن در فر باعث میشه دمای فر پایین بیاد و کیک پفش رو از دست بده. صبر کنید تا کیک کاملا پخته بشه و بعد در فر رو باز کنید. این یه قانون طلاییه!صبر، بهترین راهه!کیک حساسه، اذیتش نکنید!این اشتباه رو تکرار نکنید!در فر رو بسته نگه دارید!
10. از خلال دندان استفاده کنید!
برای اینکه مطمئن بشید کیک پخته، یه خلال دندان رو توی مرکز کیک فرو کنید. اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته. اگه خلال دندان خمیری بیرون اومد، یعنی کیک هنوز نیاز به پخت بیشتری داره. خلال دندان، بهترین دوست شما توی تشخیص پخت کیکه!این یه ترفند ساده و کاربردیه!به چشمتون اعتماد نکنید، از خلال دندان استفاده کنید!با خیال راحت کیک بپزید!خلال دندان رو فراموش نکنید!
11. بعد از پخت، کیک رو خنک کنید!
بعد از اینکه کیک رو از فر خارج کردید، اجازه بدید تا خنک بشه. بعد از اینکه کیک خنک شد، اون رو از قالب جدا کنید. اگه کیک رو قبل از خنک شدن از قالب جدا کنید، ممکنه خرد بشه. صبر داشته باشید و اجازه بدید کیک خنک بشه!کیک داغ، خیلی آسیب پذیره!با صبر و حوصله، کیک سالم از قالب جدا کنید!این یه نکته ظریفه!بعد از خنک شدن، کیک رو سرو کنید!
12. از مواد اولیه مرغوب استفاده کنید!
کیفیت مواد اولیه، تاثیر زیادی توی طعم و بافت کیک داره. از مواد اولیه مرغوب و تازه استفاده کنید تا کیک خوشمزه تری داشته باشید. آرد، شکر، تخم مرغ و روغن با کیفیت، کیک شما رو فوق العاده میکنه. بهترین مواد، بهترین نتیجه رو میدن!ارزشش رو داره که برای مواد اولیه هزینه کنید!مواد اولیه خوب، طعم کیک رو بهشتی میکنه!این یه اصل مهم در آشپزیه!با مواد اولیه خوب، یه کیک به یاد ماندنی بپزید.
13. از وانیل استفاده کنید!
وانیل، طعم و عطر بی نظیری به کیک میده. از وانیل خالص استفاده کنید تا کیک شما خوشمزه تر بشه. میتونید از وانیل مایع یا وانیل شکری استفاده کنید. وانیل، عطر و طعم کیک رو جادویی میکنه!یه کیک بدون وانیل، یه چیزی کم داره!با وانیل، کیکتون رو خاص کنید!این یه راز خوشمزگیه!وانیل رو فراموش نکنید!
14. به اندازه شکر اضافه کنید!
اضافه کردن بیش از حد شکر، باعث میشه کیک خیلی شیرین بشه و طعم بقیه مواد رو تحت الشعاع قرار بده. به اندازه ای شکر اضافه کنید که کیک شیرین بشه، اما طعم بقیه مواد هم حفظ بشه. شیرینی بیش از حد، دل رو میزنه!اعتدال رو رعایت کنید!شکر، فقط برای شیرین کردن کیکه، نه چیز دیگه!این یه نکته مهمه!با اندازه گیری دقیق شکر، کیک متعادلی بپزید.
15. خمیر کیک رو زیاد هم نزنید!
هم زدن بیش از حد خمیر کیک، باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک سفت بشه. خمیر کیک رو فقط تا حدی هم بزنید که مواد با هم مخلوط بشن. هم زدن زیاد، کیک رو خراب میکنه!به خمیر کیک رحم کنید!فقط در حد مخلوط شدن، هم بزنید!این یه اشتباه رایجه!با هم زدن درست، کیک نرمی بپزید.
16. از آب جوش استفاده کنید!
اضافه کردن یه قاشق غذاخوری آب جوش به خمیر کیک، باعث میشه کیک نرم تر و پفکی تر بشه. آب جوش، بافت کیک رو سبک میکنه. این یه ترفند کوچیکه، اما تاثیر زیادی داره!یه قاشق آب جوش، معجزه میکنه!حتما امتحانش کنید!با این ترفند ساده، کیک فوق العاده ای بپزید!آب جوش رو فراموش نکنید!
17. از آبلیمو استفاده کنید!
اضافه کردن چند قطره آبلیمو به خمیر کیک، باعث میشه کیک روشن تر بشه و بوی تخم مرغ از بین بره. آبلیمو، یه طعم ملایم و خوشمزه به کیک میده. این یه ترفند کاربردیه!چند قطره آبلیمو، کافیه!با آبلیمو، کیکتون رو خوش عطر و طعم کنید!این یه راز خوشمزگیه!آبلیمو رو فراموش نکنید!
18. با عشق بپزید!
مهمترین نکته، اینه که کیک رو با عشق و علاقه بپزید. انرژی مثبت شما، حتما به کیک منتقل میشه و اون رو خوشمزه تر میکنه. از کیک پختن لذت ببرید!عشق، مهمترین چاشنیه!با عشق بپزید، با عشق سرو کنید!این یه راز بزرگ در آشپزیه!کیکی که با عشق پخته بشه، طعم بهشت میده!با عشق، کیک بپزید!
19. تمرین کنید!
کیک پزی یه مهارته که نیاز به تمرین داره. اگه بار اول کیک شما خوب نشد، ناامید نشید و دوباره تلاش کنید. با تمرین بیشتر، حتما یه کیک پز حرفه ای میشید. هیچ کس از اول کیک پز نبوده!تمرین، کلید موفقیته!ناامید نشید و ادامه بدید!با هر بار پخت کیک، یه قدم به حرفه ای شدن نزدیک تر میشید!این یه اصل مهم در یادگیریه!با تمرین، بهترین کیک ها رو بپزید!






